Mari Isotalo 23130583_1461014680680018_8149060321614899424_n.jpg

 

Mari Isotalo is a Finnish artist and painter.
Born in 1973, lives and works in Hämeenlinna, Finland.

Taidemaalari Mari Isotalo (s. 1973, Kouvola) työskentelee Hämeenlinnassa Poltinahon Taidekasarmilla. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Satakunnan Ammattikorkeakoulun kuvataiteen Kankaanpään yksiköstä (ent. Kankaanpään taidekoulu) 2002. Aiemmalta koulutukseltaan hän on vaatetusalan artesaani. Isotalo on Hämeenlinnan Taiteilijaseuran, Ars-Häme ry:n ja Taidemaalariliiton jäsen ja hänen teoksiaan on mm. Kanta-Hämeen Keskussairaalan ja Nurmijärven seurakunnan kokoelmissa. Mari Isotalolla on myös käsityö- ja designalan yritys Pyrykääkkä Design.

" Valokuvan ja maalauksen suhde – se pieni, häilyvä rajapinta kahden erilaisen median välillä - kiinnostaa minua. Teosteni lähtökohdat ovat aina todellisuudessa/havainnossa ja työskentelyni pohjautuu valokuvaan. Kuvan fotorealistinen kopiointi ei kuitenkaan ole tavoitteeni, vaan tärkeämpää on visuaalinen kiinnostavuus, alitajunnasta kumpuavien mielleyhtymien ruokkiminen ja tunnelman välittäminen. Maalari, kuten valokuvaajakin, on kuin lavastaja, joka hienovaraisin valon, värin ja rajauksen keinoin voi luoda kuvaan haluamansa atmosfäärin: uhkaavan, surumielisen, iloisen, unenomaisen tai mielikuvitusta kiihottavan.

Teosteni aihepiirit käsittelevät erilaisia ihmisyyteen liittyviä ilmiöitä monine tunnetiloineen, kuten läsnäolon, yksinäisyyden ja nähdyksi tulemisen tematiikkaa. Tunnelma kuvissani on usein melko pysähtynyt, hiljainen ja sisäänpäinkääntynyt – mikä johtuu ehkä siitä, että olen ihmisenäkin introvertti tarkkailijaluonne, joka ei useinkaan koe tarvetta huutaa."